Marokkolaiset astiat

Astiamme tulevat pääosin Safista ja Fèsistä. Taitavat keraamikot viimeistelevät työnsä maalaamalla käsin upeat kuviot lasituspolton alle. Safilaiset astiat soveltuvat kuivaelintarvikkeiden tarjoiluun ja koriste-esineiksi. Fèsistä tulevissa on erilainen lasitus, minkä ansiosta niitä voi käyttää myös ruokailuastioina.

Olet ehkä huomannut astioitamme sisustuslehtien sivuilla. Niitä on käytetty kuvausrekvisiittana myös monissa keittokirjoissa.

Yllä yksi osittain lasitetuista tajine-padoistamme. Toisinaan saamme myyntiin myös lasittamattomia tajineja, jotka on valmistettu kauniista vaaleasta savesta. Kaikki tajinet täytyy upottaa veteen kostumaan ennen käyttöä, jotteivät ne halkea. Sillä välin voi vaikka pestä ja paloitella raaka-aineet.

Huomaathan, että astioitamme ei kannata pestä astianpesukoneessa, sillä niiden lasitus ei kestä konepesua. Kun palkintona on ihastuttava kattaus, muutaman kulhon tai padan käsin tiskaaminen on kuitenkin vaivan arvoista.

Marokkolainen teekannu ja teelaseja tarjottimella (sisustusliike Dokkan – Boho Decor)

Terveisiä marokkolaisilta käsityöläisiltä! Näissä kuvissa he taikovat savesta mitä hienoimpia tuotteita. Astiat syntyvät varmoin ottein ja intuitiivisesti – mittailematta ja sovittelematta. Osaaminen siirtyy suvussa polvelta toiselle uskomattoman tarkasti.

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla liikkeeseen saapuvista uutuuksista.

Start typing and press Enter to search